Linyit(1) satılabilir üretimi Mayıs ayında bir önceki aya göre %3,0 azalırken bir önceki yılın aynı ayına göre %7,6 arttı.
Taşkömürü satılabilir üretimi Mayıs ayında bir önceki aya göre %7,3 azalırken bir önceki yılın aynı ayına göre %47,0 arttı.
Taşkömürü koku satılabilir üretimi ise Mayıs ayında 401 bin 940 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre %2,8, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,5 arttı.
TAŞKÖMÜRÜ İTHALATI MAYIS AYINDA 1 MİLYON 701 BİN 265 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ
Taşkömürü ithalatı Mayıs ayında bir önceki aya göre %9,8 bir önceki yılın aynı ayına göre %21,8 azaldı.
Taşkömürü koku ithalatı Mayıs ayında bir önceki aya göre %34,1 bir önceki yılın aynı ayına göre ise %15,2 arttı.
MAYIS AYINDA ÜRETİMİN TESLİMATLARI KARŞILAMA ORANI EN YÜKSEK LİNYİTTE GERÇEKLEŞTİ
Üretimin teslimatları karşılama oranı(2) Mayıs ayında %99,4 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda %81,1, taşkömüründe %6,0 olarak hesaplandı.
TAŞKÖMÜRÜ VE LİNYİT TESLİMATI EN FAZLA TERMİK SANTRALLERE YAPILDI
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Mayıs ayında taşkömürü teslimatının %51,6’sı termik santrallere, %22,3’ü kok tesislerine, %12,5’i demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının %82,4’ü termik santrallere ve %12,7’si demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat %96,4 ile demir-çelik sanayine yapıldı. (Haber Merkezi)